Što je Feng-shui

Kvaliteta prostora i kraljevsko prostranstvo uspjeha…

Što je Feng Shui?
Feng shui znači “vjetar i voda”, a predstavlja vještinu uređenja prostora na način da omogući pravilan protok vitalne energije, te
usklađenje sa onima koji u tom prostoru žive i rade, kako bi im se u život privukli sklad, radost, uspjeh i sve ono što si sami žele. Feng shui pomaže u tome, jer je to sinteza arhitekture, umjetnosti, bioenergije, znanosti, simbolizma, intuicije…

Feng Shui
Svaka strana svijeta vašeg doma predstavlja određenju zonu vašeg života.
Zato, kreirajući dobar feng shui, otvarate mogućnost za postizanje
uspjeha u svim područjima fengshuiživota, kao što su: ljubav i veze, posao i karijera, obitelj, zdravlje, osobni rast i napredak, pomoć drugih ljudi, materijalno bogatstvo, priznanja i kreativnost.
“Dobar feng shui” ne znači posjedovati namještaj s potpisom i puno skupih detalja. Ima jako puno malih oaza sklada, uređenih skromnim sredstvima, ali sa puno ljubavi i razumijevanja prostora i protoka energije. Svaka neravnoteža u prostoru, rješava se feng shui lijekovima, kao što su: kristali, biljke, slike, svjetla, boje i oblici, zrcala, mobili, fontane…, kao i drugim predmetima, koji su i inače dio našeg okruženja. Kad se stvari poslože na određeni način u odnosu na druge stvari i na okolni prostor, s energijom se događa nešto čudesno. To djeluje na sve aspekte našeg života i javljaju se iznenađujući rezultati, jer feng shui nam mijenja život i ispunjava želje.

 

Red u prostoru – red u našem životu

Red u prostoru koji nas okružuje u velikoj mjeri utječe na to kako se osjećamo i kako djelujemo. Najosnovniji su fizički red i čistoća – prostor bez suvišnih, nabacanih stvari, neprijatnih mirisa,….
Važno je i to, da je prostor osvijetljen i prozračen.
Vrlo često se već samim pogledom na prostor može štošta utvrditi o ljudima koji u njemu žive ili rade, o području na kojem imaju probleme (ljubav, financije,….)
Ukoliko imamo probleme na bilo kom životnom području, prvi korak bi morao biti – pospremanje i oslobađanje od suvišnih (starih, neupotrebljavanih, pokvarenih,…).stvari. Na nekom simboličnom, podsvjesnom nivou to istovremeno znači i uvođenje reda u naše misli i osjećaje, dakle u naš život.